Nikollovski kërkon që Kosova ta tërheq vendimin për rritjen e taksës doganore

Nikollovski kërkon që Kosova ta tërheq vendimin për rritjen e taksës doganore

Ministri i Bujqësisë në Maqedoni Ljupço Nikollovski, pret që Kosova menjëherë ta tërheq vendimin për rritjen e doganave për importin e pemëve dhe perimeve në Kosovë.

Duke u përgjigjur në pyetjet e gazetarëve, Nikollovski nuk precizoi nëse Maqedonia do të vendos kundër-masa, ndërsa tha se Kosova ka shkelur marrëveshjen e CEFTA-s dhe është vendim i paqartë juridikisht dhe formalisht, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Po bëhen analiza intenzive për vendimin e Kosovës, i cili nuk përmban numra tarifor, ndërsa në vend të pemëve dhe perimeve, në tabela shkruan edhe misri”, tha Nikollovski.

Ministri i Bujqësisë njoftoi se do të reagohet në marrëveshjen për këmbim mes dy vendeve.

Përndryshe, Qeveria e Republikës së Kosovës para disa ditëve solli vendim që të vendos dogana për 30 për qind të prodhimeve bujqësore që importohen në Kosovë. Kjo masë e cila pritet të hyjë në fuqi të premten, do të zgjasë 90 ditë./Telegrafi