Nis mbledhja e Listës serbe në Veri

Nis mbledhja e Listës serbe në Veri

Në veri të Kosovës ka nisur mbledhja e deputeteve të Listës Serbe me zyrtarë nga Beogradi.

Në fillim të takimit u konstatua se në sallë janë 120 prej 150 pjesëmarrësve sa do të duhej të ishin.

Në agjendë të kësaj mbledhje u tha se janë dy pika: pika e parë gjendja e fundit në Kosovës apo siguria politike në Kosovë dhe deklaratat e Aleksandar Vuciq pas arrestimit të Marko Gjuriqit.

“Problemi numër një i qytetarëve serb të Kosovës është mos formimi i asociacionit të komunave serbe edhe pse kanë kaluar 5 vjet. Nëse Prishtina dhe BE nuk e krijojnë asociacionin e Asociacionit ne jemi të gatshëm. Na thanë se na arrestojnë dhe na arrestuan”, u tha në takim.