Një muaj paraburgim për personin që dyshohet se mbyti gjyshin e tij

Një muaj paraburgim për personin që dyshohet se mbyti gjyshin e tij

Gjykata Themelore në Gjilan ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Gjilanit, duke i caktuar masën e paraburgimit prej 30 (tridhjetë) ditë të pandehurit D. I., njofton Insajderi.

Ekziston dyshimi i bazuar se i pandehuri në mënyrë tinëzare ka privuar nga jeta gjyshin e tij K. I., derisa ishte duke fjetur, me një thikë të kuzhinës rreth 15 cm në godet fillimisht pjesën e epërme të kraharorit në anën e majtë disa herë, më pas godet në pjesën e abdomenit – barkut, duke i shkaktuar 12 plagë, e më pas kalon në dhomën e ndejës ku ishin anëtarët e tjerë të familjes dhe i njofton kinse ka bërë vetëvrasje, gjithashtu njofton edhe policinë për rastin e ndodhur.

Me këto veprime, i pandehuri dyshohet se ka kryer veprën penale “vrasje e rëndë” vepër e sanksionuara me Kodin Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

Rasti i cili ka ndodhur para tri ditësh në Novobërdë, njëherësh ishte cilësuar si vetëvrasje, por me daljen e prokurorit të shtetit në vendin e ngjarjes, u kuptua që ka të bëjë me vrasje për çka u arrestua nipi i tij, i cili kishte raportuar edhe në polici. /Insajderi.com