Numërohen 100% të votave: Ky është rezultati i zgjedhjeve në Mal të Zi

Numërohen 100% të votave: Ky është rezultati i zgjedhjeve në Mal të Zi

Bazuar në 100 për qind të votave të numëruara në Mal të Zi, sipas organizatës monituoruese të zgjedhjeve Qndra Demokratike për Tranzicion, Milo Gjukanoviq është triumfues në zgjedhjet presidenciale në Mal të Zi.

Sipas 100 për qind të votave të numëruara, rezultati është si vijon: Milo Gjukanoviç ka fituar 53.8 për qind, 33.5 për qind Mladen Bojanic, Draginja Vuksanovic 8.3, Marko Milaçiç 2.7, 0.8 Hazbija Kalac, Basil Milickovic 0.4 dhe Dobrilo Dedeic 0.4%.

Sipas këtyre rezultateve, president i ardhshëm i Malit të Zi do të jetë ish-kryeministri Milo Gjukanoviq.

Gjukanoviq është politikan pro-perëndimor. Ndaj tij, dyshohet se pati një atentat nga agjentët rus vitin e kaluar. /Insajderi.com