Numri i të infektuarve të rinj në Maqedoninë e Veriut, bie nën 10%

Numri i të infektuarve të rinj në Maqedoninë e Veriut, bie nën 10%

Numri i personave të infektuar të rinj nga Covid-19 në Maqedoninë e Veriut, ka rënë nën 10 për qind, njofton Insajderi.

Sipas buletinit të fundit shëndetësor të Ministrisë së Shëndetësisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, në 24 orët e fundit nga 1.621 testet e bëra janë regjistruar 138 raste të reja të Covid-19 ose rreth 8,5 për qind, prej tyre më shumë janë në Shkup – 47 të rinj të infektuar.

Sipas qyteteve vijojnë Kumanovë-17, Dibër -10, Shtip- 16, Prilep- 2, Tetovë – 2, Veles-5, Manastir-5, Ohër-2, Kavadar- 1, Gostivar-10, Kriva Pallankë-1, Koçan-5, Probishtip -1, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-6, Vinicë-2, Kratovë-1, Kërçovë – 3, Resnje-1.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 144 pacientë të shëruar nga: Shkupi-105, Shtip- 9, Prilep- 2, Tetovë- 4,  Veles- 4, Manastir-5, Gostivar-1, Koçan-4, Probishtip-1, Demir Hisar-2., Berovë-1, Kërçovë-7, Resnje-2.Kanë vdekur shtatë persona, dy pacientë nga Shkupi (64 dhe 67 vjeç) dhe pacient nga Makedonski Brod (53 vjeç), një paciente nga Kërçova (41 vjeçe), një pacient nga Manastiri (27 vjeç), pacient nga Dibra (78 vjeç) dhe një pacient nga Shtipi (64 vjeç).

Gjashtë pacientë kanë vdekur në kushte spitalore, ndërsa një jashtë spitalit. Në këtë vend për momentin aktiv janë gjithsej 3.700 rate të Covid-19, prej tyre më shumë raste janë regjistruar gjithashtu në Shkup 1.426, nga të cilët raste aktive nëpër komuna më shumë ka në Çair – 168, Aerodrom- 161 dhe Kisela Vodë-158.

Numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve në vendin tonë nga fillimi i pandemisë arrin 10.891, numri i pacientëve të shëruar 6698 dhe i të vdekurve 493. /Insajderi.com/