OBSH lajmëron se kur mund të zbulohet ilaçi funksional kundër COVID-19

OBSH lajmëron se kur mund të zbulohet ilaçi funksional kundër COVID-19

OBSH ka paralajmëruar se nevojitet ende kohë për të zbuluar ilaçin funksional për luftimin e koronavirusit.

Bota është “javë dhe muaj” larg nga zbulimi i ilaçit funksional për të luftuar Covid-19, tha Dr. Maria Van Kerkhove, udhëheqëse teknike për përgjigjen e koronavirusit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, raporton Cnn, transmeton lajmi.net.

OBSH po ndjek një numër studimesh që janë duke u përpjekur të përcaktojnë saktësisht se sa njerëz janë infektuar në të gjithë botën, tha Van Kerkhove.

Sipas një studimi në Gjermani, numri i njerëzve që kanë antitrupa që tregojnë se ata kanë pasur infeksion koronavirus varion nga 2% ose 3% deri në 14% të popullsisë, tha ajo.

“Ajo që është interesante në lidhje me këtë është se këta numra, janë më të ulët nga sa kishin parashikuar disa nga modelet e mëparshme që do të sugjeronin që ky virus po qarkullonte shumë më tepër, dhe se shumë më tepër të popullsisë ishin infektuar tashmë”, tha Van Kerkhove.

“Pra, këto studime tani nuk janë vërteta”, shtoi ajo, transmeton lajmi.net.

Rritja e seroprevalencës është numri i njerëzve në një popullatë që testojnë pozitive për një sëmundje.

OBSH po monitoron gjithashtu nga afër qindra teste ndaj Covid-19.

“Të gjithë në botë dëshirojnë të dinë se cilat ilaçe, cilat ilaçe do të funksionojnë, cilat ilaçe do të shpëtojnë jetën,” tha Van Kerkhove.

“Fatkeqësisht, tani për tani, ne nuk kemi asnjë provë për të cilën ende funksionon”, u shpreh ajo, transmeton lajmi.net.

“Kështu që ne mund të arrijmë në përgjigjen që i duhen të gjithëve,” tha ajo. Rezultatet, shtoi ajo, “nuk mund të vijnë sa më shpejt.” Por bota ka “javë nga muaj” për ta kuptuar se çfarë funksionon.