Opera tani ka kontrolle më të rrepta të privatësisë

Opera nuk dëshiron të mbetet prapa në zbatimin e opsioneve të intimitetit ndaj shfletuesve të tjerë, dhe është interesante që me kompanitë e përmirësuara të sigurisë premtojnë të rrisin shpejtësinë e kërkimit.

Opera tani ka kontrolle më të rrepta të privatësisë

Shfletuesi i ri Opera 64 ka një bllokues “gjurmues”, i cili parandalon faqet të ndjekin një përdorues në internet dhe kështu të mbledhin të dhëna për reklamat në shënjestër.

Për më tepër, Opera e re bën që faqet të ngarkohen 20 për qind më shpejt. Karakteristika mund të fiket plotësisht dhe mund të vendoset veç e veç për secilën faqe, transmeton KosovaPress.

Bllokuesi varet nga lista e Mbrojtjes së EasyPrivacy Tracking Protection, e cila mbulon një numër skriptesh të njohura gjurmuesish, por nuk përcakton automatikisht se cili gjurmues është sulmuar.

Përveç kësaj, Opera 64 ka disa azhurnime funksionale. Pamja e zgjeruar ju lejon të ruani faqet e internetit si PDF, të krijoni pamje të plotë të faqeve dhe të korrni seksione specifike. Emocione, selfie dhe teksti janë të mundshme.