Operacioni në veri, tre të arrestuarit janë zyrtarë policorë

Operacioni në veri, tre të arrestuarit janë zyrtarë policorë

Inspektorati Policor i Kosovës ka dhënë detaje rreth aksionit të sotëm të zhvilluar në veri të Kosovës.

Nga IPK-ja është bërë e ditur se tre të arrestuarit janë zyrtarë policorë, një toger policor, një rreshter dhe një zyrtar policor.

“Inspektorati Policor i Kosovës (IPK) respektivisht hetuesit e Departamentit të Hetimeve në bashkëpunim me Policinë e Kosovës kanë arrestuar sot në orët e hershme të mëngjesit në Mitrovicën e Veriut tre zyrtarë policorë”, thuhet në komunikatë.

Mes tjerash në komunikatë thuhet se operacioni i sotshëm u zhvillua me urdhëresë të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës është vazhdimësi e operacionit të zhvilluar në muajin maj të këtij vitit të koduar me emrin “Kontrabanda”

“Arrestimi i tre të dyshuarve (një toger policor, një rreshter dhe një zyrtar policor) është realizuar me urdhëresë të Prokurorisë Speciale me dyshimin se të njëjtit kanë kryer veprat penale “Krim i organizuar” dhe “Keqpërdorim i pozitës zyrtare”, thuhet në njoftim.

Të arrestuarit do të intervistohen nga hetuesit e IPK-së në koordinim me prokurorin kompetent.

Me tri arrestimet e sotshme, gjithsej numri i zyrtarëve policorë të arrestuar gjatë këtij operacioni ka shkuar në 25.

Aksion në veri të Kosovës, arrestohen tre persona