Paraburgim për policin që dyshohet se sulmoi seksualisht të miturën me të meta mendore

Paraburgim për policin që dyshohet se sulmoi seksualisht të miturën me të meta mendore

Gjykata Themelore në Gjilan ka caktuar masë paraburgimi prej 30 ditësh për policin nga Gjilani me inicialet R.Sh., i cili dyshohet për sulm seksual ndaj një të miture, njofton Insajderi.

Siç bën të ditur gjykata, ekziston dyshimi i bazuar se i pandehuri nga muaji nëntor 2020 e deri me datë 20.04.2021, është takuar disa herë me të dëmtuarën e mitur, e cila është person me aftësi të kufizuara mendore dhe dyshohet se i pandehuri ka ushtruar sulm seksual ndaj saj.

“Këto rrethana janë konsideruar të mjaftueshme që tregojnë rrezikun potencial se po që se i njëjti lihet në liri ai mund ta përsërisë veprën penale apo të kryejë edhe ndonjë vepër tjetër penale me pasoja edhe më të rënda”, thuhet në njoftim.

Me këto veprime, i pandehuri dyshohet se ka kryer veprën penale “sulm seksual” vepër e sanksionuar me Kodin Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

Gjyqtari i procedurës paraprake në Departamentin e Krimeve të Rënda ka vlerësuar se qëndrojnë arsyet ligjore për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurit, meqë masat tjera alternative në këtë fazë të procedurës do të ishin të pamjaftueshme. /Insajderi.com