Paralajmërimet për reduktime natën e Vitit të Ri, KOSTT thotë se nuk është faji i tyre

Paralajmërimet për reduktime natën e Vitit të Ri, KOSTT thotë se nuk është faji i tyre

Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut të energjisë elektrike të Kosovës – KOSTT, tha se nuk janë fajtorë për reduktimet e energjisë elektrike në Malishevë dhe Ferizaj të paralajmëruara nga KEDS gjatë mbrëmjes së 31 dhjetorit, përcjell Insajderi.com.

KOSTT njoftoi se mbingarkesat e distribuimit nëpër komuna përfshirë Malishevën, nuk janë të ndërlidhura me ta.

“KOSTT gjithashtu njofton që sa i përket kapaciteteve të sistemit të transmetimit nuk ka fyte të ngushta në asnjë komunë andaj kufizimet eventuale si pasojë e mbingarkesës në rrjetin e distribuimit nëpër komuna përfshirë Malisheva nuk janë të ndërlidhura me KOSTT”, thuhet ndër tjerash në njoftim.
Tutje, në njoftim thuhet se bazuar në përgatitjet dhe planifikimet e operatorëve përgjegjës në tregun e energjisë elektrike në Kosovë për sigurimin e energjisë, më 31 dhjetor nuk do të ketë kufizime në furnizim me energji elektrike.

“Njoftohen qytetarët e vendit që bazuar në përgatitjet dhe planifikimet e operatorëve përgjegjës në tregun e energjisë elektrike në Kosovë për sigurimin e energjisë së nevojshme për mbulim të konsumit, përfshirë edhe mbështetjen nga Republika e Shqipërisë, sot me 31 dhjetor 2021 nuk do të ketë kufizime në furnizimin me energji elektrike me udhëzim të KOSTT për qëllime të balancimit të sistemit”, njofton KOSTT.

Ndryshe, paraditen e së premtes, KEDS paralajmëroi se mbrëmjen e Vitit të Ri, mund të ketë reduktime të energjisë elektrike në Malishevë dhe Ferizaj për shkak të mbingarkesës./Insajderi.com