Parlamenti Evropian po përgatit rezolutë për Maqedoninë

Parlamenti Evropian po përgatit rezolutë për Maqedoninë

Parlamenti Evropian (PE) po përgatit një projekt rezolutë mbi Maqedoninë që do të shqyrtohet në muajin gusht, së pari në Komitetin për Politikë të Jashtme AFET dhe pastaj në një seancë plenare, njofton ministri i Jashtëm, Nikolla Dimitrov, i cili sot po qëndron në vizitë pune në Parlamentin Evropian në Strasburg, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Ai vuri në dukje se koha e vizitës së tij në PE është shumë e rëndësishme.

“Së pari ne më në fund hapim portat evropiane. Jam këtu po për të kërkuar mbështetje nga Parlamenti Evropian, një institucion që për shumë vite qëndron parimore pas aspiratave tona evropiane”, tha Dimitrov.

Ai vuri theksoi se vizita në PE po e përdor atë për të mbajtur takime me udhëheqësit e të gjitha liderët e familjeve politike.

“Momenti është shumë i rëndësishëm dhe unë do të kërkoj mbështetje edhe qytetet e tyre kryesore dhe nga partitë motra. Ne kemi një mundësi të rëndësishme historike në rajon, është mirë që të hyjnë për të na ndihmuar që ta përfundojmë punën tonë”, tha Dimitrov pas takimit me Ivo Vajgl nga ALDE dhe Arno Danjan nga PPE.