Pas Telekomit, edhe Postës së Kosovës i bllokohen xhirollogaritë

Pas Telekomit, edhe Postës së Kosovës i bllokohen xhirollogaritë

Nga sot, Postës së Kosovës i janë bllokuar xhirollogaritë si pasojë e borxheve të vitit 2018 dhe 2019.

Kështu bëhet e ditur në komunikatës e lëshuar nga Posta, në të cilën thuhet se pa asnjë paralajmërim, Administrata Tatimore e Kosovës, ka vepruar kështu në mënyrë të njëanshme.

ATK ka ndërprerë shërbimet dhe operimet e Postës së Kosovës, e cila ofron shërbime konsumatorëve çdo ditë në rreth 140 zyra postare në të gjitha komunat e Kosovës.

“ATK-ja ka lënë pa paga mbi njëmijë punëtorë të Postës së Kosovës dhe e ka vendosur këtë ndërmarrje publike në pozitën më të rëndë në këtë kohë pandemie. Posta e Kosovës, ka kërkuar disa herë nga Qeveria t’ia zbatojë humbjet mbi 5 milion euro nga Shërbimi Universal Postar, të konfirmuara nga ARKEP-i, Auditori i Jashtëm, Gjykata Themelore dhe Përmbaruesi. Andaj, Bordi i Përkohshëm i Drejtorëve dhe Menaxhmenti i Postës së Kosovës, shprehin shqetësim të jashtëzakonshëm, si dhe kërkojnë urgjent nga Kryeministri Hoti dhe Qeveria si aksionari i vetëm i saj, që t’i kthejë borxhet që ka ndaj Postës së Kosovës, duke e mundësuar shlyerjen e menjëhershme të obligimet tatmore ndaj ATK-së”, thuhet në njoftim. /Insajderi.com/