Pas tërmetit, kjo është lista e objekteve të prishura ne Durrës

Pas tërmetit, kjo është lista e objekteve të prishura ne Durrës

Zëvendministrja e Brendshme, Rovena Voda, raportoi bilancin paraprak të punës së institucioneve publike për adresimin e pasojave të tërmetit.

Deri tani janë prishur 27 objekte në Durrës, 10 në Thumanë dhe 2 në Krujë, ndërsa publikon dhe numrin e të gjitha banesave të verifikuara.

“Në ditën e trembëdhjetë pas tërmetit të rëndë të 26 Nëntorit, Zyra e Drejtuesit Qendror të Operacioneve për Menaxhimin e Fatkeqësive Natyrore, ofron një përditësimin të informacionit dhe bilancit paraprak të punës së institucioneve publike për adresimin e pasojave të tërmetit në zonat e prekura, si në vijim:

39 objekte të prishura gjithsej.

Lista e objekteve të prishura ne Durrës – gjithsej: 27 objekte:

– 1 objekt 2-katësh (Lagjja “Kenetë”)
– 1 objekt 3-katësh (Rr. “Mujo Ulqinaku”)
– 3 ndërtesa 3-katësh (Lagjja “Kenetë”)
– 1 objekt 4-katësh (Zona e Plazhit, pas Hotel “Koral”)
– 1 objekt 4-katësh (Zona e Plazhit, Rrota e Kuqe)
– 1 objekt 4-katësh (Lagjja “Kënetë”)
– 1 objekt 5-katësh, Hotel “Vila Verde”
– 1 objekt 6-katësh, në qytet Durrës
– 1 objekt 6-katësh, Hotel “Gostivari”, Durrës (me shpërthim të kontrolluar)
– 1 objekt në Durrës
– 1 objekt 5-katësh (Lagjja “Kënetë”)
– 1 objekt 5-katësh, Hotel “Lubjana”
– 1 objekt 3-katësh në Shkozet (me shpërthim të kontrolluar)
– 1 objekt 2-katësh (ka qenë 5-katesh), Lagjja “Kënetë”
– 1 objekt 5-katësh në Shkozet, (me shpërthim të kontrolluar)
– 1 objekt 4-katësh (3 kate + papafingo) në Shkozet
– 1 objekt 3-katësh, Lagjja “Kënetë”
– 1 objekt 4-katësh (3 kate + papafingo) në Kënetë
– 1 objekt 4-katësh, “Ura e Dajlanit”
– 1 objekt 2-katësh, Spitallë/Durrës
– 1 objekt 2-katësh, Spitallë/Durrës
– 1 objekt 3-katësh, Shkozet

– 1 objekt 2-katësh, Spitallë/Durrës
– 1 objekt 3-katësh, Lagjja “Kënetë” (rrënoja)
– 1 objekt 4-katësh, Lagjja “Kënetë” (rrënoja)

Lista e objekteve te prishura ne Thumane – gjithsej: 10 objekte

– 2 objekte 2-katëshe, Qendër-Thumanë
– 7 objekte 5-katëshe, Qendër-Thumanë
– 1 objekt 2-katësh, Shkolla 9-vjecare “Ramazan Jangozi”

Lista e objekteve në fshat Bubq, Bashkia Krujë – gjithsej: 2 objekte

– 1 objekt 2-katësh, Shkolla 9-vjecare
– 1 objekt 3-katësh, në fshat Bubq.

INSPEKTIME/VERIFIKIME BANESASH

BASHKIA DURRËS Durrës Manëz Rrashbull
Banesa të dëmtuara lehtë (të banueshme) 161 11 10
Pallate të dëmtuara lehtë (të banueshme) 99
Banesa të dëmtuara rëndë (të pabanueshme) 17 12 7
Pallate të dëmtuara rëndë (të pabanueshme) 9

BASHKIA KRUJË Krujë F-Krujë Bubq Nikël Thumanë Cudhi
Banesa të dëmtuara lehtë (të banueshme) 12 13 10 5 20 15
Pallate të dëmtuara lehtë (të banueshme)
Banesa të dëmtuara rëndë (të pabanueshme) 33 2 14 15 30 10
Pallate të dëmtuara rëndë (të pabanueshme)

BASHKIA LEZHË Lezhë
Objekte të dëmtuara lehtë (të banueshme) 135
Banesa të dëmtuara rëndë (të pabanueshme) 31

BASHKIA SHKODËR Durrës
Banesa të dëmtuara lehtë (të banueshme) 27
Banesa të dëmtuara rëndë (të pabanueshme) 28

BASHKIA DIBËR Dibër
Banesa të dëmtuara lehtë (të banueshme) 9
Banesa të dëmtuara rëndë (të pabanueshme) 3″