Pas vendimit për mbylljen e tri universiteteve publike, sot mblidhet Komisioni pë Arsim

Pas vendimit për mbylljen e tri universiteteve publike, sot mblidhet Komisioni pë Arsim

Komisioni për Arsim sot do të mblidhet për të diskutuar lidhur me situatën e krijuar pas vendimit të Komisionit Shtetëror të Cilësisë.

Vendimi i Këshillit Shtetëror të Cilësisë që të mos akreditojë për këtë vit tri universitetet publike, atë të Prizrenit, Mitrovicës dhe Pejës është pritur me kundërshtime dhe akuza.

Ndërkohë, vet KSHC ka shprehur shqetësimin për manipulimin e opinionit publik dhe përdorimin e vendimeve të tyre për lojë politike.

Ata thanë se do të rezistojnë ndaj çdo ndërhyrje në pavarësinë e AKA-së dhe vendimmarrjen e KShC-së dhe se çdo ndërhyrje të paligjshme nga politika do ta denoncojnë në institucionet e drejtësisë.

Ndryshe, mbledhja e Komisionit për Arsim është planifikuar të mbahet në ora 13:00.