PDK fajëson VV-në për gjendjen në Telekom, thonë se kjo parti nuk bëri asgjë sa ishte në pushtet

PDK fajëson VV-në për gjendjen në Telekom, thonë se kjo parti nuk bëri asgjë sa ishte në pushtet

Partia Demokratike e Kosovës ka akuzuar Lëvizjen Vetëvendosje në lidhje me zhvillimet e fundit me Telekomin e Kosovës, njofton Insajderi.

Në një konferencë të mbajtur për media gjatë pasdites së sotme, deputeti i kësaj partie, Sejdi Hoxha, ka thënë se VV po thotë të tjera fjalë në opozitë e të tjera kur po e merr pushtetin, sa i përket temës së Telekomit.

Madje, siç thotë ai, është pikërisht vëllai përmbarues i deputetes së Vetëvendosjes, Fatmire Kollçaku që ka bllokuar llogaritë bankare të Telekomit.

“Ditë më parë, përmbaruesi privat i paguar nga z-mobile e që doli të jetë vëllai i Deputetes së Lëvizjes Vetëvendosje, Fatmir Kollçakut, ka bllokuar llogaritë bankare të Telekomit të Kosovës, duke e sjellë atë buzë falimentimit, ndërsa vetë pret t’i fitojë qindra mijëra euro nga ky proces.

Një veprim i tillë rrezikon mirëqenien ekonomike të rreth 3500 familjeve kosovare, ndërsa kërcënon edhe sigurinë nacionale përmes ndërprerjes së komunikimit të institucioneve të sigurisë kombëtare në Kosovë”, ka thënë Hoxha.

Kjo është deklarata e plotë e tij:

Ditë më parë, përmbaruesi privat i paguar nga z-mobile e që doli të jetë vëllai i Deputetes së Lëvizjes Vetëvendosje, Fatmir Kollçakut, ka bllokuar llogaritë bankare të Telekomit të Kosovës, duke e sjellë atë buzë falimentimit, ndërsa vetë pret t’i fitojë qindra mijëra euro nga ky proces.

Një veprim i tillë rrezikon mirëqenien ekonomike të rreth 3500 familjeve kosovare, ndërsa kërcënon edhe sigurinë nacionale përmes ndërprerjes së komunikimit të institucioneve të sigurisë kombëtare në Kosovë.

PDK, si parti opozitare, kërkon hetim të hollësishëm nga Prokuroria për këtë proces dhe vënien para përgjegjësisë të të gjithë atyre që kanë shkaktuar këtë gjendje në Telekomin e Kosovës.

Lëvizja Vetëvendosje, gjatë kohës sa ishte në opozitë, në vitin 2018, kishte iniciuar dhe aprovuar një Rezolutë në Kuvendin e Kosovës për Telekomin e Kosovës, por kur erdhi në pushtet asnjë nga pikat e kësaj Rezolute që e kishte propozuar vetë – nuk e zbatoi.

Qeveria Kurti e kishte  mundësinë për ta ndihmuar këtë ndërmarrje sa ishte në pushtet, por nuk e bëri një gjë të tillë.

Sepse, qëllimi i Qeverisë Kurti nuk ishte krijimi i stabilitetit në këtë ndërmarrje, e as shpëtimi i saj, por ishte politizimi dhe kapja e kësaj ndërmarrjeje, duke filluar nga bordi, menaxhmenti e deri te përzgjedhja e përmbaruesit privat.

Ish-Ministrja Rozeta Hajdari dhe Qeveria Kurti, me mosveprimet e tyre, duke mos ndërmarrë hapa ligjorë dhe duke mos bërë asnjë veprim që do ta parandalonte një dëmtim kaq të madh financiar të Telekomit të Kosovës, mundësuan që pastaj edhe përmes përmbaruesit, vëllait të Deputetes së Vetëvendosjes, Fatmire Kollçakut, ta realizojnë këtë transaksion prej rreth 30 milionë eurosh – duke e gjunjëzuar kështu Telekomin, e duke përfituar familjaret e saj.

Është shumë me rëndësi për opinionin publik që ta kuptojë faktin se trekëndëshi i përbërë nga Bordi i Qeverisë Kurti, menaxhmenti politik i kësaj ndërmarrjeje, si dhe Operatori Z-mobile, jo rastësisht në mesin e qindra përmbaruesve zgjodhën në këtë lëndë vëllain e Deputetes së Vetëvendosjes, i cili do të përfitojë qindra mijëra euro nga buxheti i kësaj ndërmarrje.

Është e qartë se Bordi politik i Telekomit të Kosovës, i emëruar paligjshëm nga Qeveria e drejtuar nga Albin Kurti, qëllimisht po e falimenton këtë ndërmarrje publike.

Janë disa pyetje me rëndësi, të cilat kërkojë përgjigje:

Sa do të paguhet vëllai i Deputetes Fatmire Kollçaku nga kjo pagesë në kurriz të Telekomit dhe punëtoreve të kësaj ndërmarrjeje?

A ka ai përqindje përfitimi nga kjo kontratë?

Si është e mundur që nga qindra përmbarues qe janë në Kosovë  në këtë lëndë të përfitojë pikërisht familjari i Deputetes së VV-së?

Për me shumë se 100 ditë qeverisje, Albin Kurti e Vetëvendosje patën harruar krejtësisht që ekziston mbiemri Devolli. Prandaj, si ka mundësi që pikërisht nga bordi i tyre, drejtorët e tyre dhe përmbaruesit e tyre, sot të rrezikohet përfundimisht ekzistenca e Telekomit të Kosovës?

Lëvizja Vetëvendosje ka ndërtuar teori të mashtrimit në emër të çrrënjosjes së krimit, ndërsa me veprimet e saj të instalimit të njerëzve politikë në ndërmarrje publike i ka kontribuar dështimit të menaxhimit në këto ndërmarrje, duke kurdisur raste të cilat i çojnë ndërmarrjet drejt falimentimit.

Qeveria Kurti ka ndërtuar lidhje piramidale jo vetëm në Telekom, por edhe në ndërmarrje tjera publike, si në KEK, ku jo rastësisht ushtrues detyre i Kryeshefit është zgjedhur Luigj Imeri, i cili ka lidhje familjare me Deputeten e Vetëvendosjes, Fitore Pacolli.

Albin Kurti dhe Lëvizja Vetëvendosje sot po përpiqen ta kamuflojnë këtë fakt dhe ta krijojnë një target të ri ku ata do të gjuanin për të përfituar politikisht.

Por, opinioni nuk mund të manipulohet dot, sado që Albin Kurti tenton t’i mashtrojë pafundësisht qytetarët.

Përtej debatit politik, Partia Demokratike e Kosovës konsideron së ky është momenti i fundit për të vepruar drejt, e për të ndihmuar shpëtimin e Telekomit të Kosovës.

Ata që e dëmtuan këtë ndërmarrje duhet të japin llogari, ndërsa fati i punëtoreve të Telekomit të Kosovës nuk duhet t’i lihet rastësisë.

Përkundrazi, institucionet duhet të ofrojnë zgjidhje konkrete dhe të shpejtë për shpëtimin e kësaj ndërmarrje”. /Insajderi.com/