Peja pret mbledhjen e ardhshme të dy qeverive

Peja pret mbledhjen e ardhshme të dy qeverive

Pas nënshkrimit të disa marrëveshjeve dhe memorandumeve kryeministri i Shqipërisë Edi Rama tha se janë të vendosur për ta fuqizuar marrëdhënien mes dy vendeve si dy shtete drejt integrimit evropian.

Rama theksoi se këtë herë kanë marrë angazhime serioze për diasporën dhe tani do ta njohin si një. Sipas tij pavarësisht se janë dy shtete, diaspora është një.

Ndërsa kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj tha se Kosovën e presin shumë sfida që burojnë nga specifikat e Kosovës. Tha se integrimin drejt BE e shohin të ndërlidhur me Shqipërinë.

Dy kryeministrat bën të ditur se takimi i radhës i dy Qeverive do të mbahet në Pejë.