Për 20 orë nën rrënoja, i mbijetuari i tërmetit falënderon doktorin në këtë mënyrë

Për 20 orë nën rrënoja, i mbijetuari i tërmetit falënderon doktorin në këtë mënyrë

Mjeku Grei Malo ishte i pranishëm në gjithë operacionin që zgjati 20 orë për shpëtimin e Klajdi Qatos.

Ai tregon gjithë peripecitë dhe vështirësitë e hasura për nxjerrjen e tij nga rrënojat.

“Rreth orës 10 -10 e 30 dëgjoj ovacione nga qindra njerëz që ishin mbledhur aty, që është gjallë dhe brohorisnin me hare, për të dhënë lajmin e mirë, që një njeri ishte gjallë nën rrënoja. Ky është Klajdi Qato dhe tani fillon përpjekja titanike për shpëtimin e tij, për ta nxjerrë atë nga rrënojat. U futa nën rrënoja, gradualisht derisa mbërrita në pikën më të afërt me të, iu prezantova: Përshëndetje Klajdi jam mjeku, ne jemi bashkë, gjithçka do shkojë mirë. Le të themi shumë gënjeshtra të bardha, për të mirën shëndetësore të Klajdit, pacientit tim në ato momente. Gjëja kryesore në këtë operacion ishte që futëm kontaktin me radio, nën rrënoja. Tani imagjinoni çdo familjar ka nën rrënoja një fëmijë, por nuk flet dot. Dhe menjëherë, mbaj mend kur frekuenca që po fliste nga jashtë ishte babai i tij. Ishte një gjë se përshkruaj dot me fjalë, tepër pozitive.

Dhe për ta falenderuar personalisht mjekun, 28-vjeçari Klajdi Qato ishte në studion e “E Diela Shqiptare”.

“Kam ardhur të të falenderoj edhe një herë për forcën që më dhe, gjatë 2 orëve më të vështira dhe më të gjata të jetës time. Bisedat që patëm bashkë, që disa i kemi bërë publike dhe disa jo, më dhanë optimizëm që unë arrita të jem këtu ku jam sot.

U mbusha me shpresë që do ia dal. Gjithashtu të falenderoj pa masë dhe për diçka tjetër, që ti ke qëndruar pranë meje dhe familjes time edhe pas ndodhisë së 26 Nëntorit, duke i dhënë kurajo prindërve të mi, sidomos mamasë time, që e përballoi shumë keq situatën dhe ndodhet nën kujdesin e mjekëve. Të falenderoj nga zemra doktor”, tha i riu.