Pezullohet nga detyra gjyqtari Lekë Prenaj, keqpërdori detyrën zyrtare

Pezullohet nga detyra gjyqtari Lekë Prenaj, keqpërdori detyrën zyrtare

Këshilli Gjyqësor ka pezulluar nga detyra gjyqtarin, Lekë Prenaj, për veprën penale “keqpërdorim i pozitës zyrtare dhe legalizim të përmbajtjes së pavërtetë”.

Ky pezullim vjen pas mbledhjes së mbajtur sot nga Këshilli Gjyqësor i Kosovës në të cilën pika e vetme ishte çështja e gjyqtarit, Lekë Pranaj.

“Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK), nën udhëheqjen e Kryesuesit Skender Çoçaj, përmes platformës online mbanë takimin e jashtëzakonshëm me të vetmen pikë të rendit të ditës: Njoftimi i Kryetares së Gjykatës Themelore në Prishtinë, Afërdita Bytyçi, për ngritjen e aktakuzës ndaj gjyqtarit të Gjykatës Themelore në Prishtinë, Lekë Prenaj, për veprën penale keqpërdorim i pozitës zyrtare dhe legalizim i përmbajtjes së pavërtetë”, thuhet në njoftim.

Ky pezullim lidhet me kërkesen Sindikatës Federale të Telekomit të Kosovës e cila  kishte kërkuar nga Gjykata e Apelit në Prishtinë, për çështje ekonomike që të sigurohen llogaritë bankare të kompanisë publike. Të cilat u morën nën kontroll nga kompania Dardafon dhe më 30 shtator u zbrazen mjetet e vetme financiare.

Në aktvendim thuhet se “Refuzohet në tërësi i pabazuar propozimi për caktimin e  masës së sigurisë i propozuar nga Federata Sindikale e Pavarur e PTK-“.

Në lidhje me këtë shkarkim ka reaguar edhe kryetari i Sindikatës Federale të Telekomit, Lamih Balaj i cili pyeti se “a duhet tjera skandale me dalë që të veproni”, ka shkruar ai në Facebook.

Punëtorët e Telekomit dhe Postës rrezikohet të mbesin pa paga për shkak se mjetet e fundit janë zbrazur për shkak të një borxhi që Telekomi ka me Dardafon me vendimin e Arbitrazhit.

Përkundër se ka pasur takime në mes përfaqësueseve institucionalë e atyre të Dardafon-it, asgjë konkrete për zgjidhjen e problemit nuk është arritur. /Insajderi.com