“Plani amerikan për Kosovën”

“Plani amerikan për Kosovën”

Serbia kohë pas kohe e rindez debatin për marrjen e një pjese të territorit të Kosovës.Mirëpo, një institut kredibil amerikan i udhëhequr nga një ish-ambasador me detyrë në Beograd, po ia tërheqë vërejtjen qeverisë në Washington të mos lejojë ndryshime kufinjsh.

Dokumenti 20 faqësh i titulluar “Koha për veprim në Ballkanin Perendimor” vend kyç i jep shtetndërtimit të Kosovës dhe rrezikut potencial që ky vend mund të hyjë në “status quo”.

Dokumenti i cili është vetëm këshillues për Administratën Amerikane sjellë detaje pikante. Aty tregohet se Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq ka përmendur si ide finale të pajtimit me Kosovën, shkëmbimin e territoreve.