Pompeo shkruan në Twitter për marrëveshjen për 5G me Kosovën

Kosova është bërë pjesë e një koalicioni të gjerë të shteteve që kanë nënshkruar marrëveshje për Rrjet të Pastër 5G. Për këtë është përshëndetur edhe nga sekretari amerikan i shteti. Kosova, edhe në marrëveshjen e 4 shtatorit, ishte zotuar se do të bëhej pjesë e këtij koalicioni të ‘Shteteve të Pastra'.

Pompeo shkruan në Twitter për marrëveshjen për 5G me Kosovën

Kosova është bërë pjesë e Rrjetit të Pastër, pas nënshkrimit të Marrëveshjes për 5G me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe kjo është përshëndetur nga sekretari i Shtetit Amerikan, Mike Pompeo, njofton Insajderi.

Pompeo ka shkruar në Twitter se Rrjetit të Pastër po i bashkohen vazhdimisht shtete e kompani të mëdha duke e zgjeruar koalicionin.

“Me nënshkrimin për sigurinë e 5G-së nga Bullgaria, Maqedonia e Veriut dhe Kosova, ato i janë bashkuar Rrjetit të Pastër. Ky koalicion në rritje i Vendeve të Pastra dhe Kompanive të Pastra gjithashtu përfshinë edhe 27 anëtare të NATO-s, 25 vende të Bashkimit Evropian dhe 11 nga shtetet e tjera që njihen si ‘Three Seas’ (Tri detet) dhe gjithashtu shumë top kompani botërore”, shkruan Pompeo në Twitter./Insajderi.com

Image