Presidentja në Detyrë pret në takim përfaqësuesit e QUINT-it dhe të BE-së

Presidentja në Detyrë pret në takim përfaqësuesit e QUINT-it dhe të BE-së

Presidentja në Detyrë, Vjosa Osmani, ka pritur në takim përfaqësuesit e shteteve të Quint-it dhe atyre të Bashkimit Evropian, njofton Insajderi.

Në këtë takim, Osmani, theksoi se mbrojtja e integritetit dhe besueshmërisë së procesit zgjedhor është qëllimi kryesor i institucioneve të vendit, duke garantuar kështu jetësimin e vullnetit qytetar të shprehur përmes votës së lirë.

Osmani po ashtu potencoi rëndësinë e përfshirjes së vëzhguesve ndërkombëtar në monitorimin e procesit zgjedhor, ndaj në këtë kontekst kërkoi mbështetjen e QUINT-it dhe të BE-së.

Nga ana tjetër, përfaqësuesit e Quint-it dhe të zyrës së BE-së shprehën mbështetjen e tyre për institucionet e Kosovës për të siguruar zgjedhje të lira, të drejta e paqësore. /Insajderi.com