Pretendohet se kongresistja u martua me vëllain e saj për letra – FBI nis hetimet

Pretendohet se kongresistja u martua me vëllain e saj për letra – FBI nis hetimet

Byroja Federale e Hetimit, FBI, po shqyrton pretendimet se kongresmenja Ilhan Omar është martuar me vëllain e saj siç është mësuar nga The Post.

Dy agjentë të FBI mbajtën një takim të gjatë në Minesota, me një palë që dorëzoi një mori dokumentesh në lidhje me martesën e Omar me 2009 Nur Said Elmi.

Në takim agjentën diskutuan shqetësimet që demokrati me origjinë nga Somalia u martua me Elmi, një qytetare britanike që thuhej se ishte vëllai i saj, në mënyrë që ai të merrte kartonin e gjelbër për të studiuar në Amerikë.

Nëse Omar u martua me vëllain e saj, ajo mund të shpallet fajtor për kryerjen e mashtrimit në martesë – një vepër penale për të cilën dënohet me burgim deri në pesë vjet dhe me gjobë deri në 250,000 dollarë. Të tre agjencitë qeveritare thanë që ata nuk do të konfirmojnë ekzistencën e ndonjë hetimi të vazhdueshëm ose të mundshëm.
Jeta personale e komplikuar e 38-vjeçares ka qenë subjekt i një kontrolli të qëndrueshëm që kur ajo u dërgua në Kongres në zgjedhjet e 2018.