Projektligji për Trustin shqyrtohet sot në mbledhjen e Kryesisë së Kuvendit

Projektligji për Trustin shqyrtohet sot në mbledhjen e Kryesisë së Kuvendit

Kryesia e Kuvendit të Kosovës sot do të mbajë mbledhjen e radhës duke filluar nga ora 11:00.

Në këtë mbledhje do të bëhet miratimi i procesverbalit të mbledhjes së mëparshme të Kryesisë së Kuvendit.

Sipas njoftimit, do të mbahet debat parlamentar për masat që do të duhet të ndërmerren për të ndihmuar qytetarët të përballen me rritjen e çmimeve në produktet esenciale.

Po ashtu, në mbledhje parashihen të bëhen shqyrtimet e para të projektligjeve për plotësimin dhe ndryshimin e Ligjit për fondet pensionale të Kosovës dhe festat zyrtare.

Sa i përket çështjes së Trustit, më 16 qershor është protestuar para ndërtesës së Qeverisë.

Kurse, do të bëhet miratimi i buxhetit të Komisionit Hetimor Parlamentar lidhur me menaxhimin e krizës energjetike nga Qeveria e Kosovës.

Megjithatë gjatë kësaj mbledhje do të trajtohen edhe pikat e papërfunduara nga seancat plenare të mbajtura më herët dhe pika tjera të rendit të ditës

Kuvendi i Kosovës

Theksojmë se seanca e fundit e mbajtur me 16 qershor është ndërprerë nga deputetët e opozitës për shkak se kanë kërkuar që veteranët e UÇK-së të përfshihen në Ligjin për Pagën minimale.

Ata dolën para foltores së Kuvendit të Kosovës, duke e pamundësuar vijimin e seancës.

Deputeti i PDK-së, Ablerad Tahiri paralajmëroi se derisa çështja e veteranëve të trajtohet nga Qeveria nuk do të ketë seancë normale në Kuvend.

Të njëjtat qëndrime kishin dhe AAK-ja dhe LDK-ja.

Veteranët e UÇK-së, gjatë kësaj kohe protestonin jashtë Kuvendit për shkak se mendojnë se po diskriminohen nga Qeveria për mospërfshirje në Ligjin në fjalë./Insajderi.com