Pronto: Gjykata Supreme vërteton vendimin dënues ndaj Adem Grabovcit

Pronto: Gjykata Supreme vërteton vendimin dënues ndaj Adem Grabovcit

Është vërtetuar aktgjykimi dënues ndaj ish-shefit të grupit Parlamentar të Partisë Demokratike të Kosovës, Adem Grabovci.

Gjykata Supreme në një njoftim për media ka njoftuar për vërtetimin e këtij aktgjykimi për Grabovcin dhe dy të akuzuarve tjerë në aferën e njohur “Pronto”.

Në vitin 2016 Gazeta Online Insajderi.com kishte publikuar biseda telefonike në të cilat dëshmohej për emërime bordesh e punësime militantësh.

Bisedat telefonike ishin zhvilluar gjatë muajve nëntor-dhjetor të vitit 2011.

Pos Grabovcit të akuzuar janë edhe Ilhami Gashi e Sedat Gashi.

Ata akuzoheshin për veprën penale “shkelja e statusit të barabartë të shtetasve dhe banorëve të Republikës së Kosovës në bashkëkryerje”.

Gjykata e Apelit, me 30 qershor 2020, kishte ndryshuar pjesërisht aktgjykimin e shkallës së parë për rastin “Pronto” dhe i kishte shpallur fajtor Adem Grabovcin, Ilhami Gashin dhe Sedat Gashin mbi këtë vepër penale. /Insajderi.com