Pse gjykatat nuk i përmendin në vendim se për cilën parti u vodhën votat?

Pse gjykatat nuk i përmendin në vendim se për cilën parti u vodhën votat?

Vjedhja e votave gjatë mbajtjës së procesve zgjedhore tashmë është një fenomenem që ndërvite që

Kjo metodë është aplikuar nga qytetarët, e shumë prej tyre janë ballafaqur me processe gjyqësore dhe dënime për këto vepra penale. Indoks ka siguruar disa nga aktgjykime për vepra penale te votimit.

Dënimi me i vogël është me 3 muaj burgim, kurse dënimi me i madh me 6 muaj burgim. 1800 euro është vlera më e lartë e paguar si gjobë nga të dënuarit, ndërsa gjoba më e vogël është 150 euro.

Në aktgjykime përveq arsyetimeve dhe vendimeve  që për çka dënohen, nuk ceket se për cilat parti këta persona kanë thyer ligjet, për manipulime e mashtrime.

Vetëm se dënimet janë dhënë për ata persona që kanë votuar më shumë se një herë, pra duke votuar diku me kusht e pastaj edhe në qendrën ku janë të regjistruar, kështu duke e kaluar edhe sistemin e verifikimit llambën elektrike që identifikon sprain e vendosur në gisht/InsajderiInDoks