Pse nuk po implementohet projekti i shtrenjtë i sllovenëve për Kompleksin “Adem Jashari”?

Pse nuk po implementohet projekti i shtrenjtë i sllovenëve për Kompleksin “Adem Jashari”?

Një projekt për Kompleksin Memorial “Adem Jashari” është gati. Ai i përfshinë sidomos shtëpitë e rezistencës së familjes Jashari.


E fitoi një kompani sllovene. U pagua hiç më pak se sa afro gjysmë milioni euro. Në dokumentarin e “Kompleksi i Tenderëve ‘AdemJashari’” shfaqet i plotë ky projekt. Por, pse ai nuk po implementimet?

InDoks është kthyer këtu pas 20 vitesh për të parë se çka kanë bërë institucionet e shtetit që e krijoi sakrifica e jasharajvedhe e të tjerëve në dy vite luftë. Ajo se çka gjendet këtu nuk mund të përshkruhet me fjalë. Mund të shfaqet vetëm me pamje. Pa koment.

InDoks në këtë dokumentar do të gërmojë në tenderët dhe format tjera me anë të të cilave janë bërë investimet në këtë hapësirë historike. Kush janë përfituesit e sa janë shumat e projekteve. Janë dhjetëra tenderë e miliona euro të shpenzuara, dhe vetëm tash po flitet për ruajtjen e shtëpive të rezistencës. Këtyre shtëpive.