Punëtorët e Telekomit ultimatum Qeverisë: Keni 72 orë për të zgjidhur çështjen e xhirollogarive

Punëtorët e Telekomit ultimatum Qeverisë: Keni 72 orë për të zgjidhur çështjen e xhirollogarive

Punëtorët e Telekomit kanë paralajmëruar protesta dhe greva në rast se Qeveria e Kosovës nuk ndërmerr asnjë hap për të zhbllokuar llogaritë dhe kthimin e mjeteve në llogarinë e Telekomit, të cilat janë bllokuar dhe tërhequr nga kompania “Dardafon”, si pasojë e borxhit ndaj saj, transmeton Insajderi.

Kryetari i Sindikatës së Punëtorëve të Telekomit, Lamih Balaj, i ka bërë thirrje Qeverisë që të angazhohet për zhbllokimin e llogarive dhe kthimin e mjeteve në llogarinë e Telekomit, pasi sipas tij është duke u rrezikuar operimi i Telekomit dhe mirëqenia e punëtorëve të kësaj ndërmarrje.

Përmes një konference për media, ai i ka dhënë afat Qeverisë së Kosovës 72 orë që të bëjnë zgjidhje, dhe ky tha se është super kërcënim nga punëtorët e Telekomit.

“Nëse brenda 72 orëve nuk e bëjnë zgjidhjen e çështjes së Telekomit, kthimin e xhirollogarive dhe mjeteve në llogari. Nuk më intereson aspak, as mua, as punëtorëve, as kryesisë dhe Kuvendit që a do t’i hedhë në llogari Qeveria ato mjete apo do të kthehen nga oligarku Devolli, sepse unë besoj që ishte dashur të kthehen sepse ato mjete janë të marra kundërligjshëm, atëherë janë të pashmangshme hapat tonë. 72 orë na keni në dispozicion nga ky moment me u ul dhe të negociojmë t’i bëjmë të gjitha zgjidhjet. Ata mund të thonë se e marrin kërcënim, por sinqerisht jo që është kërcënim, por është super kërcënim, ka me ndodh ajo që nuk e kanë parë asnjëherë, sepse siç duket janë mësuar edhe në Parlament edhe në Qeveri shtyrje, por i ka ardhur fundi, ne nuk mund të tolerojmë me na rrejt shteti që kthehuni në punë se ne do të bëjmë zgjidhje duke emëruar bord që brenda 1 muaj ditë do të bëjë zgjidhje, por me mua sot këtu janë të gjithë kryesia, janë edhe ata inxhinierët të cilët janë duke e mbajtur rrjetin me vështirësi të Telekomit të Kosovës”, tha ai.

“Hapi i parë do të jenë grevat dhe protestat në objektet e Telekomit të Kosovës në të gjitha qytetet, do të thotë në të gjitha qytetet e Kosovës do të kemi një protestë paralajmëruese dhe kjo protestë do të bashkëngjiten përveç punëtorëve, nuk do të mbyllen pikat këtë ta keni të sigurt, do të thotë klientët do të jenë të sigurt shërbimet do të kryhen, kemi kërkuar që të bashkëngjiten komplet edhe menaxhmenti i Telekomit të Kosovës. Hapi i dytë do të jetë greva brenda objekteve të Telekomit të Kosovës nëpër të gjitha objektet e qyteteve të Kosovës deri në zgjedhjen e problemeve. Hapi i tretë dhe i fundit si sindikatë në rast se e shohim që Qeveria e Republikës së Kosovës, Parlamenti i Kosovës nuk merr masa ndaj kësaj atëherë do të barten grevat para Qeverisë së Kosovës, por sot nuk do t’i bëjë publike disa hapa që do të jenë radikal të cilat do të ndodhin brenda objekteve dhe jashtë objekteve të Telekomit, ku nuk do t’i bie mirë as Qeverisë së Republikës së Kosovës, por këto do t’i bëjmë publike në rast që nuk arrihet një zgjidhje për Telekomin e Kosovës”, tha ai. /Insajderi.com