PZAP aprovon dy ankesa

PZAP aprovon dy ankesa

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa ka shqyrtuar ankesat e gjashtë kandidatëve për deputetë, që kanë pretenduar për parregullsi në numërim të votave, ndërsa ka aprovuar dy ankesa, njërën të plotë të Isak Shabanit nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës dhe të pjesshme ankesën e Zikreta Alitit të partisë Nova Demokratska Stranka, njofton Insajderi.

Ankesat e Gëzim Dervishajt e Hajdar Sutajt të Aleancës për Ardhmëri të Kosovës, Dimal Bashës të Lëvizjes Vetëvendosje dhe Nezir Çoçajt të Partisë Demokratike Kosovës janë refuzuar si të pabazuara.

Shabani i PDK-së ishte ankuar me pretendimin se në shtatë vendvotime janë bërë ndërhyrje/përmirësime gjatë regjistrimit të votave në Formularët e Rezultateve për Kandidatë (FRK) dhe janë evidentuar numrin e vogël të votave krahasuar me atë që pretendon se ka fituar.

Shabani thuhet se ka dorëzuar si provë formularët dhe është aprovuar ankesa e tij.

Sipas PZAP-së, KQZ-ja është urdhëruar të rinumërojnë votat e deputetëve të PDK-së në shtatë vendvotime (0402x-03R, 2113-01R, 2118B-02D, 2116B-02D, 2118B-01, 2102B-01R dhe 2130B-01R).

E si e pjesshme është pranuar ankesa e Zikreta Alitit të NDS-së. PZAP ka urdhëruar që të numërohen votat e kandidatëve për deputetë nga radhët e NDS-së në vendvotimin 2009A/05D në Komunën e Prizrenit. /Insajderi.com