Qeveria miraton masa rigoroze kundër COVID-19

Përhapja e madhe e coronavirusit ka detyruar Qeverinë Hoti për masa rigoroze.

Qeveria miraton masa rigoroze kundër COVID-19

Në mbledhjen e Qeverisë, ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj ka njoftuar për propozimin e masave të reja për shkak të përhapjes së coronavirusit.

Këto masa u miratuan nga kabineti qeveritar.

Zemaj ka thënë se duhet bërë edhe mbyllja e zyrave ku ka raste pozitive me COVID-19, dhe personat e kontaktit të vetizolohen për 14 ditë.

Poashtu do të ndalohen tubimet me më shumë se 50 persona. Këto masa u morën si shkak i numrit të madh të rasteve me COVID-19. /Insajderi.com/

Rekomandimet tjera:

Inspektoriatet sanitare dhe komunale të marrin masa në rast të mos rekomandimeve të IKSHPK-së

Bartja e maskave të jetë obligative

Punëonjësit dhe palët të mbajnë maska

Kontroll rigoroz të bartjes së masave në hyrje të secilit institucion

Ndalim i vizitave të famikjarëve te personat

Veprimtaritë tregtare dhe gastronomia janë të obliguar të bartin maska

Ceremonitë mortore të bëhen vetëm me rrethin e ngushtë familjare

Komunat të aktivizojne shtabet lokale

Zbatimi i masave shtesë të mbrojtjes për shtëpinë e ploeqve