Qeveria miraton master-planin për fillimin e vitit të ri shkollor

Qeveria miraton master-planin për fillimin e vitit të ri shkollor

Në mbledhjen e mbajtur të mërkurën, Qeveria e Kosovës.  ka miratuar propozim vendimin e  ministrit të Arsimit. Ramë Likaj, për hapjen e shkollave më 1 shtator, raporton Ekonomia Online.

Mësimi do të mbahet në tri faza.

“Vendimet për fillimin e vitit shkollor mund ta bëjmë menjëherë nëse aprovohet ky master-plan. Fillimisht  bëhet në tri faza, duke filluar nga data 1 shtator. IKSHPK-ja na ka thënë se është e pamundur të bëhen plane afatgjate dhe ne kemi bërë që pajisjet dezinfektuese të jenë në secilin objekt shkollor. Nuk mund të bëjmë plane më shumë se 12 javë”, tha Likaj. /Insajderi.com.