Qeveria synon ndryshimin e legjislacionit në fushën e sigurisë dhe të shëndetit në punë

Qeveria synon ndryshimin e legjislacionit në fushën e sigurisë dhe të shëndetit në punë

Qeveria e Kosovës ka miratuar koncept-dokumentin për plotësimin dhe avancimin e legjislacionit në fushën e sigurisë dhe shëndetit në punë, transmeton Insajderi.

Këtë koncept-dokument, ekzekutivi e ka miratuar në mbledhjen e sotme të Qeverisë.

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skënder Reçica, tha se hartimi i tij është bërë me qëllim të përmirësimit të kushteve në vendin e punës e që nuk janë trajtuar me legjislacionin në fuqi.

“Synohet që të plotësohet dhe fuqizohet siguria në punë me qëllim të krijimit të kushteve më të mira të vendeve të punës. Me këtë dokument synohet ndryshimi i Ligjin për sigurimin në vendin e punës, prandaj edhe duke e ditur që nuk kemi specifikim të sëmundjeve për këtë kategori ju lus që ta votoni dokumentin”, ka thënë Reçica. /Insajderi.com