Rakiq: Kurrë nuk do të heqim dorë nga Asociacioni

Rakiq: Kurrë nuk do të heqim dorë nga Asociacioni

Kryetari i Listës Serbe, Goran Rakiq, ka deklaruar se asnjëherë nuk do të heqin dorë nga përpjekjet për të formuar Asociacionin e komunave serbe në Kosovë, transmeton Insajderi.

Rakiq në një intervistë për “Politika” është shprehur se për ta arritur këtë qellim “është e nevojshme që të gjitha 10 mandatet të jenë në duart e serbëve”.

“Sigurisht, shqiptarët, me pëlqimin e heshtur të Bashkimit Evropian, po shtyjnë mënjanë të gjitha ato pika të marrëveshjes që janë në interes të popullit serb.

Dhe gjëja më e rëndësishme është formimi i Bashkimit të Komunave Serbe, prandaj është e nevojshme që të gjitha 10 mandatet të jenë në duart e Serbëve në mënyrë që të vazhdojnë të insistojnë në zbatimin e marrëveshjes dhe të kujtojnë Bashkimin Evropian se Bashkimi i Komunave Serbe është një detyrim i Prishtinës i garantuar nga Brukseli. Ne kurrë nuk do të heqim dorë nga kjo”, ka thënë ai./Insajderi.com