Ramë Buja jep dorëheqje nga PDK-ja

Ramë Buja jep dorëheqje nga PDK-ja

Ramë Buja ka dhënë dorëheqje të parevokueshme nga kryesia e Partisë Demokratike të Kosovës.

Duke mos dashur që t’i përmend arsyet, ai në letrën e dorëheqjes ka thënë se nuk i ka mbetur vend e hapësirë në këtë parti.

“Degradimi që po ndodh [qofsha i gabuar] do ta trazojë e çorientojë akoma më shumë këtë subjekt politik, nëse nuk i vihet digë penguese të keqes dhe degjenerimit politik në vazhdim, gjë në të cilën në kam humbur besimin përfundimisht”, ka sqaruar në dorëheqjen e tij, Ramë Buja.

Ramë Buja ka konfirmuar për KTV-në, se dorëheqja e tij ishte menduar që moti për shkak të pakënaqësive të shumta që sipas tij janë akumuluare me vite dhe për faktin që brenda kryesisë së PDK-së ka njerëz “matrapazë”.

Po ashtu ai ka thënë se kjo dorëheqje lidhet edhe me aktakuzën që ishte ngritur ndaj tij për keqpërdorim të detyrës zyrtare sa ishte ministër i Arsimit, por edhe me largimin e vëllait të tij, Shukri Buja, i cili një ditë më parë aderoi në Nismën për Kosovën.

Image