Rashiq tregon se çka i premtoi Kurti: Zgjedhjet e 14 shkurtit do të jenë për ndryshim

Rashiq tregon se çka i premtoi Kurti: Zgjedhjet e 14 shkurtit do të jenë për ndryshim

Kryetari i Partisë Demokratike Progresive, Nenad Rashiq, thotë se zgjedhjet e 14 shkurtit do të jenë zgjedhje të ndryshimit, duke shtuar se ndër veprimet e para të Qeverisë së re (e cila beson që do të drejtohet nga Albin Kurti), do të jetë ngritja e pagës minimale, transmeton Insajderi.

“Këto zgjedhje do të jenë zgjedhje të ndryshimit, e them sepse është e qartë që hulumtimi tregon se një rrymë e re, e cila do të jetë absolutisht e pashmangshme, do të vijë në pushtet. Unë jam duke folur për skenën politike në Kosovë në përgjithësi, programin dhe planet e Kurti, unë e di që ata janë të majtë të fortë për sa i përket mbështetjes së programeve sociale dhe mbështetjes së zhvillimit të poreve themelore të shoqërisë, qelizave themelore të shoqërisë, siç është familja, kështu që unë e di se ndër gjërat e para do të jetë një rritje në pagën minimale të vendosur në 2008 derisa isha ende ministër”, ka thënë Rashiq për KosovaPress.

Ai ka thënë se Kurti i ka premtuar se nëpër të gjitha institucionet do të respektohet një kuotë për pjesëmarrje prej 10 përqind prej pjesëtarëve të komuniteteve joshumicë.

“Një gjë tjetër që është shumë e rëndësishme për ne Serbët nga Kosova, dhe kjo është që unë kam parë Kurti disa herë deri më tani, i cili për mendimin tim është pa asnjë dyshim Kryeministri i ardhshëm i Kosovës. Ai personalisht më premtoi se kuota 10 përqind e joshqiptarëve pritet të jenë në të gjitha institucionet, ministritë, qeveritë lokale, ndërmarrjet shoqërore”. /Insajderi.com