Rasti Dehari: Ekspertët e Mjekësisë Ligjore të Lozanës qëndruan në Kosovë

Rasti Dehari: Ekspertët e Mjekësisë Ligjore të Lozanës qëndruan në Kosovë

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), ka njoftuar se gjatë dy ditëve të kaluara në Kosovë kanë qëndruar ekspertët e Qendrës Universitare Romande të Mjekësisë Ligjore të Lozanës për rastin e Astrit Deharit.

Ata kanë përpiluar ekspertizën ligjore për rastin “Dehari”.

Sipas prokurorisë, gjatë këtyre dy ditëve, ekspertët e institutit të Lozanës kanë marrë pjesë në procedurën hetimore të këtij rasti, i cili është duke u trajtuar nga Prokuroria Speciale.

“Pas marrjes së informatave më të hollësishme dhe ekzaminimeve të bëra, ekspertët e këtij instituti do hartojnë një raport shtesë lidhur me të gjeturat e grumbulluara përgjatë këtyre ekzaminimeve, ku raportin në fjalë do t’ia dërgojnë Prokurorisë Speciale të Kosovës. Prokuroria Speciale siguron familjen Dehari dhe opinionin publik se në bazë të kompetencave kushtetuese dhe ligjore do të zhvilloj hetime të pavarura dhe profesionale deri në ndriçimin e plotë të këtij rasti”, thuhet në njoftim.  /Insajderi.com