Ratko Mladiç dënohet me burgim të përjetshëm

Ratko Mladiç dënohet me burgim të përjetshëm

Ratko Mladiq është dënuar me burg të përjetshëm pasi është shpall fajtor për gjenocid krime lufte dhe krime kundër njerëzimit nga Tribunali për krime lufte për ish-Jugosllavinë.

Ratko Mlladiq pak më herët është përjashtuar nga seanca në të cilën po lexohet verdikti i Tribunalit ndaj tij për krime lufte dhe gjenocid në Bosnje.

Ai u përjashtua për shkak të sjelljeve që pengonin rrjedhjen normale të procesit gjyqësor.

Më parë mbrojtja e Mlladiqit kishte kërkuar ndërprerjen e procesit për shkak të gjendjes shëndetësore.