Reagon Human Rights Watch për arrestimin dhe dorëzimin e 6 burrave turq

Reagon Human Rights Watch për arrestimin dhe dorëzimin e 6 burrave turq

Oragnizata Human Rights Watch, ka reaguar lidhur me arrestimin dhe deportimin  e 6 shtetasve turq, nga autoritetet e Kosovës.

HRW e konsideron këtë rast si mospërfillje të të drejtave të njeriut dhe sundimit të ligjit.

Për më tepër kërkon nga liderët shtetërorë të kërkojnë një hetim të tërësishëm dhe të shpjegojnë se si ndodhi e tërë kjo.

“Vendimi i Kosovës për të arrestuar gjashtë shtetas turq dhe t’i dorëzojë ato tek autoritetet turke dje tregon një mospërfillje të kotë për të drejtat e njeriut dhe sundimin e ligjit. Përveç arrestimeve të dyshimta, burrat u dërguan në një vend ku ata përballen me një rrezik serioz të torturës. Presidenti i Kosovës, Kryeministri dhe kryetari i parlamentit, të cilët pretendojnë se nuk kanë njohuri për operacionin, duhet të kërkojnë një hetim tërësor dhe të shpjegojnë se si u zhvillua kjo parakalim “, thuhet në reagim.