Reduktime me ujë në disa komuna të Kosovës

Reduktime me ujë në disa komuna të Kosovës

Në lagjen “Kalabria” të Prishtinës, Obiliq, Fushë Kosovë e Drenas do të ketë reduktime të ujit.

Kështu ka njoftuar Kompania Rajonale e Ujësjellësit “Prishtina”, raporton Insajderi.

Pasojë e turbullirës në kanalin e Ibër Lepencit janë shkaku i këtyre ndërprerjeve të furnizimit të rregullt me ujë të pijshëm.

“Si pasojë e reshjeve të shiut ditët e fundit, janë rritur rrjedhjet sipërfaqësore në zonat fushore dhe pastaj të njëjtat kanë përfunduar sërish te kanali i Ibër Lepencit, kanal prej të cilit merret uji i pa përpunuar për tu trajtuar pastaj për pije (ITUP Shkabaj). Si shkak i kësaj, kemi rritje të turbullirës në atë nivel që bënë të pamundur trajtimin e ujit për pije konform standardeve dhe teknologjisë që posedojmë. Me qëllim që të ruajmë kualitetin e ujit për pije, t’i ruajmë pajisjet teknologjike, jemi të detyruar të zvogëlojmë në minimum prodhimin e ujit nga ky impiant, me ç’rast jemi detyruar të ndërpremë furnizimin me ujë të pijshëm për konsumatorët e zonave: Obiliq, Fushë Kosovë, Drenas dhe lagjja ‘Kalabria’ në Prishtinë”, thuhet në njoftim.

KRU ka treguar se do të ketë ndërprerje edhe në disa zona tjera në Prishtinë.

“Si pasojë e ndërprerjes së punës në ITUP Shkabaj, edhe disa zona tjera në Prishtinë do të kenë reduktime në periudhën e mesditës dhe gjatë natës, më konkretisht ata të cilët furnizohen me ujë nga sistemi i Badocit si dhe nga Kodra, për shkak të alternativave teknike për furnizim të zonave më të afektuara nga kjo turbullirë. Në momentin që kushtet lejojnë që uji të trajtohet dhe të garantohet cilësia e duhur pas trajtimit, ne do e rikthejmë gjendjen normale me trajtim dhe furnizim”. /Insajderi.com