Regjistrimet e videove personale të “zoom”, janë gjetur të pasigurta në internet

Regjistrimet e videove personale të “zoom”, janë gjetur të pasigurta në internet

Një ekspert i privatësisë zbuloi se mijëra video personale të Zoom – që përmbajnë informacion financiar të ndërmarrjes, seanca terapie, klasa të fëmijëve në shkollë dhe madje lakuriqësi – u lanë të shikueshme dhe të kërkueshme nga kushdo në internet, shkruan DailyMail, transmeton Indeksonline.

Zbulimi vjen ndërsa miliona anembanë SH.B.A.-ve  përdorin në platformën e thirrjeve video për të bërë biznes për shkak të urdhrave pandemik të distancës koronavirus dhe bllokimeve.

Rritja e përdorimit – raportuar nga Zoom të ketë qenë 200 milion përdorues në mars, krahasuar me 10 milion në dhjetor 2019 – ka çuar në një kontroll të shtuar të masave të sigurisë së platformës, pasi hakerat dhe trollet kanë filluar të synojnë përdoruesit e Zoom.