Reshjet e borës, policia apelon tek vozitesit – keni kujdes

Reshjet e borës, policia apelon tek vozitesit – keni kujdes

Policia e Kosovës ka apeluar tek qytetarët të tregojnë kujdes të shtuar gjatë ngasjes në rrugë për shkak të reshjeve të mëdha të borës, njofton Insajderi.

Përmes një njoftimi, Policia ka apeluar për mbajtje të distancës mes mjeteve, përshtatje të shpejtësisë dhe ngadalësim gjatë lëvizjes në rrugë të mbuluara me borë.

“Bazuar në situatën e tanishme ku kemi ndryshim të kushteve atmosferike dhe reshje të borës, Policia e Kosovës apelon tek të gjithë pjesëmarrësit në trafik, në veçanti shoferëve të automjeteve, për kujdes të shtuar, përshtatje të shpejtësisë me kushtet atmosferike dhe me gjendjen e rrugës, mbajtje të distancës mes mjeteve si dhe ngadalësim gjatë lëvizjes në rrugë të mbuluara me borë dhe me ngrica”,  thuhet në njoftim.

Ndërkaq, qytetarët (vozitesit), janë ankuar se rrugët nuk janë pastruar nga kompanitë mirëmbajtese, duke krijuar kështu probleme në qarkullim./Insajderi.com