Sa fëmijë turq mbetën pa baba kur Kosova dëboi 6 gylenistët?

Sa fëmijë turq mbetën pa baba kur Kosova dëboi 6 gylenistët?

Në emisionin InDoksu transmetua dokumentari “Telenovelë me turq”.

Është ky një dokumentar për operacionin fortë të dyshimtë tëautoriteteve kosovare për dëbimin e 6 shtetasve të huaj për në Turqi.

Krejt në fillim të dokumentarit zbulohet historia e një fëmije 3 vjeçar që ka lindur në Kosovë dhe që shteti i Kosovës ia ka vjedhur babanë, së paku sipas interpretimeve tëRamushHaradinajt për këtë rast. Por, edhe sa fëmijë të terë si ai mbetën pa baba?

Në 50 minuta të dokumentarit InDoks me autor Visar Duriqi për herë të parë do të zbulohen detaje të padëgjuara më parë për përfshirjen direkte të krerëve të shtetit në këtë operacion që çoi në duart e Presidentit Turk, Erdogan 6 gylenistë, që ai i konsideron pjesëtarë të një organizate terroriste me emrin FETO.

Janërrëfimet autentike të familjarëve tëtë dëbuarve, drejtuesve tëinstitucionevearsimore tëFetullahGylenit në Kosovë dhe drejtues të lartë të shtetit të Kosovës që e shpërfaqin një anë tjetër të kësaj histori që më shumë ngjan si një telenovelë.

A ishte  ligjshëm implikimi i shërbimeve sekrete në këtë operacion kur Kosova ka policinë e rregullt të saj? A kryen vërtetë arrestime agjentët e Erdoganit në tokën kosovare? A mjafton vetëm shkarkimi i një ministri dhe i shefit të AKI-së? A rrezikohen gylenistët e tjerë në Kosovë? Janë shumë nga pyetjet që marrin përgjigje në këtë dokumentar, që transmetohet në RTV Dukagjini.

InDoks është emision hulumtues që prodhohet nga Gazeta OnlineInsajderi. /Insajderi.com

Këtu gjeni videon e plotë e dokumentarit:

https://video.gjirafa.com/insajderi?video=indoks-telenovele-me-turq-2