Seanca gjyqësore për lëndët “Trust” dhe “300” në Gjykatën Penale në Shkup

21.11.2017 09:02
Seanca gjyqësore për lëndët “Trust” dhe “300” në Gjykatën Penale në Shkup

Në Gjykatën Penale të Shkupit sot duhet të mbahen seanca gjyqësore për lëndët e Prokurorisë Speciale “Trust” dhe “300”.

Në lëndën “Trust” i dyshuari i parë është biznesmeni Sead Koçan së bashku me dy persona fizik dhe tre persona juridik, mes të cilëve edhe drejtuesit e firmave “Transmet”, “Sileks” dhe “Vato” nga Studeniçani për pjesëmarrje në tenderët e ELEM-it, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Në lëndën “300” i akuzuar është ish-zv.ministri për Punë të Brendshme, Gjoko Popovski, për keqpërdorime të detyrës zyrtare në lidhje me blerjen e 300 makinave për policinë.

Ai akuzohet se ka dëmtuar buxhetin për 435 mijë euro. Në këtë lëndë sipas vendimit të Gjykatës së Apelit, “bombat” do të përdoren si dëshmi./