Selimi: Kam qenë i befasuar me propozimin e Qeverisë për shuarjen e Task-forcës

Selimi: Kam qenë i befasuar me propozimin e Qeverisë për shuarjen e Task-forcës

Ministri i Drejtësisë, Selim Selimi, thotë se ka qenë i befasuar me propozimin e shfuqizimit të Task-forcës nga Qeveria Hoti, pasi sipas tij, pika për shfuqizimin e Task-forcës është bërë në mbledhje të Qeverisë, transmeton Insajderi.

Kështu u shpreh ai një intervistë për “Betimi për Drejtësi”, ku ka shtuar se për përmirësimin e institucioneve fillimisht duhet të bëhet një matje e punës, në këtë rast edhe për Task-forcën kundër korrupsionit.

“Sa i përket Task-forcës unë e kam shprehur qëndrimi tim edhe në mbledhje të Qeverisë gjithashtu e kam lexuar edhe reagimin e IKD-së që unë mendoj që është një reagim i bazuar me argumente valide. Ne normalisht e kemi për obligim t’i përmirësojmë institucionet tona. Ai përmirësim duhet të bëhet me një matje. Ajo matje e punës së çdo institucioni duhet neve të na sugjeroj se çka duhet të ndryshohet dhe çka duhet të forcohet dhe mendoj që nëse nuk ka një matje dhe një analizë të mirëfilltë çdo ndryshim i menjëhershëm i atu për atyshëm e dëmton rrjedhën e çdo institucioni”, ka thënë ministri i Drejtësisë, Selim Selimi.

“Unë kam qenë i befasuar sepse e kanë bërë në mbledhje të Qeverisë pikën për shfuqizimin e vendimit të Task-forcës edhe pa paragjykime edhe unë e di që ka pikëpyetje për çdo institucion duke përfshi edhe punën e Ministrisë së Drejtësisë. Ne nuk e bëjmë punën perfekt, por mësohemi edhe nga gabimet tona, mësojmë edhe nga shoqëroi civile dhe nga mediat edhe nga ekspertët edhe mundohemi më bë punë ma mirë. Por ato pikëpyetje ne u dashtë me i shtru dhe me i diskutu me ekspert me polici dhe prokurori me EULX-in, i cili ka qenë pjesë e asaj Task-force”, ka thënë Selimi tutje.

Ministri i Drejtësisë ka thënë se shuarja e menjëhershme e Task-forcës i ka dhënë pasiguri, pasi kjo Task-forcë ka qenë duke i hetuar disa raste të profilit të lartë.

“Po shuarja e menjëhershme mu më ka dhënë pasiguri kjo pasiguri e imja shprehet në rastet konkrete. Ajo Task-forcë ka pasur për obligim sa e di unë nga mediat edhe si është raportu që ka qenë në hetim të disa rasteve të profilit të lartë, raste të profilit të lartë ne e dimë çfarë janë se janë kanë të targetuara dhe kanë qenë nëpër media dhe ne i dimë tani botërisht edhe mendoj që çdo venim politikë i menjëherë i tillë potencialisht po flas si jurist mund ta dëmtoj një proces juridik. Kjo mu më ka shkaktuar pasiguri edhe e ka shkaktu qëndrimin tim që mund të jetë e ngutshme dhe ende qëndroj prapa asaj që mund të jetë e ngutshme”, ka thënë Selimi. /Insajderi.com