Serbët protestuan për të 30-ën herë, kërkojnë dorëheqjen e Vuçiqit

Serbët protestuan për të 30-ën herë, kërkojnë dorëheqjen e Vuçiqit

Protesta “1 nga 5 milionë” në Beograd është mbajtur edhe dje.

Kjo protestë është e tridhjeta me radhë, që kur qytetarët po kërkojnë dorëheqjen e Presidentit të Serbisë, Aleksandër Vuçiq.

Ata patën kritika edhe për Kryeministren Ana Bernabiq, ku qytetarët thanë se që dy vite ajo nuk i ka kushtuar vëmendje kritikave për qeverinë e saj, por që mandati i saj u shoqërua vetëm më dhunë dhe korrupsion.

Ecja tjetër e protestës është planifikuar të shtunën, më 13 korrik.

Falendërime për protestën pati për studentët të cilët që shtatë muaj iu bashkangjitën këtyre protestave.