Shenjë komunikacioni kundër ‘Smartfonëve’

Shenjë komunikacioni kundër  ‘Smartfonëve’

Një shenjë e re komunikacioni është vendosur në Stokholm të Suedisë. Qëllimi i saj është të njoftojë njerëzit që shëtisin nëpër bulevarde që të mos përdorin smartfonë.

Përdorimi i telefonëve të mençur ka sjellë shumë aksidente rrugore.

Nuk dihet akoma gjobat që do marrin këta persona, por duket se pas shumë kohësh ka bindur autoritetet që të sjellin një vendim të pazakontë deri më tani.

Shenja e çuditshme trekëndëshe, e cila e përshkruan një burrë dhe një grua me kokat ulur që kanë ngulur sytë në telefonat e tyre, fillimisht shkaktoi një tronditje në kryeqytetin suedez, kur së pari u shfaq në nëntor.

Vendosja e këtyre shenjave nuk është përpjekja e parë për të trajtuar këtë problem.

Në Antëerp të Belgjikës, ishte rregulluar një korsi e caktuar për përdoruesit e smartphone në mënyrë që mos të rrezikohen e të bëhen të bezdishëm.