Shënjestrohen dy raste për shpëlarje të parave, ushtrim i ndikimit dhe keqpërdorim i pozitës zyrtare

Shënjestrohen dy raste për shpëlarje të parave, ushtrim i ndikimit dhe keqpërdorim i pozitës zyrtare

Kryeprokurori i Prokurorisë Speciale të Kosovës, Blerim Isufaj, si përfaqësues i Kryeprokurorit të Shtetit, për përzgjedhjen dhe shënjestrimin e Krimeve të Rënda, ka mbajtur sot takimin e radhës me ekipin e përbashkët për përzgjedhjen dhe shënjestrimin e Krimeve të Rënda, njofton Insajderi.

Në njoftimin e Prokurorisë Speciale thuhet se ekipi i përbashkët për përzgjedhjen dhe shënjestrimin e Krimeve të Rënda, sot kanë shënjestruar edhe dy raste të reja.

Rasti i parë është për veprën penale “’Shpëlarje e parave’  nga neni 302 të KPRK-së,  dhe ligjit nr. 05/L96 neni 56 paragrafi 1.1 dhe 1.2 lidhur me nenin 31 të KPRK-së”.

Ndërkaq, rasti i dytë është për veprat penale “’Ushtrim i ndikimit’ nga neni 431 të KPRK-së, si dhe për ‘Keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar’, nga neni 422 të KPRK-së”.

Gjithashtu, njoftohet se në dy rastet e shënjestruara sot nga Prokuroria Speciale, ka edhe pasuri të sekuestruar që konsiderohet të jetë e fituar drejtpërdrejt nga veprat penale të lartcekura. /Insajderi.com