Shqipëri: Nga sot kush ushtron dhunë në familje dëbohet nga shtëpia

Shqipëri: Nga sot kush ushtron dhunë në familje dëbohet nga shtëpia

Burrat që ushtrojnë dhunë ndaj grave apo pjesëtarëve të tjerë të familjes në Shqipëri, do të dëbohen nga shtëpia, transmeton Insajderi.

Ky ndryshim i ligjit parashihet të hyjë në fuqi që nga dita e sotme, sa i përket masave kundër dhunës në familje, miratuar nga Parlamenti më datë 15 tetor 2020.

Ndryshimet janë botuar në Fletoren Zyrtare në datën 3 nëntor 2020, ndërsa hyjnë në fuqi dhe do të zbatohen duke filluar nga kjo e mërkurë (18 nëntor 2020). Konkretisht, ligji i ndryshuar parashikon që, Policia e Shtetit, para se të vihet në lëvizje gjykata, urdhëron largimin e menjëhershëm të dhunuesit nga banesa, kur viktima dhe dhunuesi banojnë në të njëjtën strehë.

Ligji i mëparshëm priste vendimin e gjykatës për të larguar dhunuesin nga banesa, kohë gjatë të cilës dhunuesi, kryesisht burrat, vijonin dhunën. /Insajderi.com