Shqipëria, shteti më i rrezikuar nga katastrofat natyrore në ballkan – këtu gjendet Kosova

Shqipëria, shteti më i rrezikuar nga katastrofat natyrore në ballkan – këtu gjendet Kosova

Sipas raportit për Riskun e Klimës 2020, Shqipëria radhitet në vendin e 130-të në botë për vdekjen e njerëzve si pasojë e katastrofave natyrore.

Ky raport që ka marrë për bazë ngjarjet që nga viti 1999 deri më sot, e paraqet Shqipërinë si vendin me klimën më të rrezikshme në ballkan.

Pas kësaj, në ranglistën e shteteve të ballkanit radhitet Serbia, Mali i Zi dhe Kosova.

Më 26 nëntor të vitit të kaluar, Shqipëria është përballur më tërmete të shumta. Një ndër ta, ishte tragjik pasiqë u mori jetën mbi 50 personave dhe i la të lënduar dhe të pastrehë mijëra të tjerë.