Shtetasit kosovarë të dënuar për rastin “Kumanova”

Shtetasit kosovarë të dënuar për rastin “Kumanova”

Shtatë pjesëtarëve të Grupit të Kumanovës iu shqiptua burg i përjetshëm, të tjerëve gjithsej 746 vjet burg, ndërkohë që vetëm katër prej tyre u liruan nga aktakuza, shkruan Express.

Prej tyre 16 janë shtetas të Republikës së Kosovës, një është shtetas i Republikës së Shqipërisë, një është shtetas gjerman dhe të tjerët janë shqiptarë nga Maqedonia.

Andi Krasniqi, burg i përjetshëm

Dem Shehu burg i përjetshëm

Fadil Fejzullahu, burg i përjetshëm

Nasuf Zeqiri, burg i përjetshëm

Valdet Zekaj, burg i përjetshëm

Bek Bajra, burg i përjetshëm

Fejzulla Rushitovski, burg i përjetshëm

25 të dënuarit tjerë me 746 vjet burg janë:

Qenan Hiseini 20 vjet

Irfan Lutfiu 14 vjet

Fadil Elshani 20 vjet

Esat Kafegjolli 40 vjet

Adrian Bujari 40 vjet

Shefqet Hallaqi 40 vjet

Lirim Demiri 20 vjet

Hajrush Abdija 20 vjet

Betim Kabashi 40 vjet

Genti Sefaj 40 vjet

Lendrit Rustemaj 20 vjet

Enver Hoxha-Klajn 40

Rufki Dogani 40 vjet

Mirsad Qerimi 20 vjet

Bajram Elshani 40 vjet

Nexhmedin Lika 40 vjet

Lirim Krasniqi 40 vjet

Sevdail Miftari 40 vjet

Fatmir Recica 40 vjet

Arsim Bajrami 13 vjet

Musa Pajaziti 12 vjet

Ragmi Latifi 18 vjet

Seadudin Abdullahu 14 vjet

Elham Arifi 13 vjet

Ebib Alimi 12 vjet

Të liruar janë Ibrahim Murtezani, Besnik Bajrami, Fazli Osmani dhe Besnik Ajdini

Vetëm 4 persona kanë marrë pjesë në seancë të akuzuarit e pasi kanë interpretuar himnin kombëtare dhe këngën “besa besë” dhe duke theksuar se ky vendim vendos edhe për fatin e Maqedonisë, janë përjashtuar jashtë nga gjykatësja e lëndës.

1.Kenan Iseni, Kumanovë

2.Fadil fejzullahu, Kumanovë

3.Demë Shehu, Kosovë (Juniku) për jetë

4.Sami Ukshini, Kosovë (Sokoli) 40

5.Irfan Lutfiu, Kumanovë

6.Arsim Bajrami, Kumanovë (polic nga Vaksinca)

7.Fadil Elshani, Kosovë 20

8.Esat Kafexholli, Kosovë 40

9.Ardijan Bujari, Kosovë 40

10.Andi Krasniqi, Kosovë (Muhamed Krasniqi- Malisheva) për jetë

11.Shefket Avaqi, Kosovë 40

12.Lirim Demiri, Kumanovë

13.Ajrush Avdia, Kosovë 20

14.Betim Kartashi, Kosovë 40

15.Genci Sefa, Shqipëri

16.Lendrit Rustemi, Kosovë 20

17.Enver Klain, Gjermani (me shtetësi gjermane)

18.Rufki Dogani, Kosovë 40

19.Nasuf Bekiri, Haraçinë

20.Valdet Zekaj, Kosovë përjetë

21.Bajram Elshani, Kosovë 40

22.Nexhmetin Lika, Tetovë

23.Lirim Krasniqi, Kosovë 40

24.Sevdail Miftari, Kumanovë

25.Fatmir Reçica, Kosovë 40

26.Fejzulla Rushitovski, fshati Brezë

27.Besnik Ajdini, Kumanovë