Bjellorusia ia fali 4 avionë të vjetër “MiG 29” Serbisë

Bjellorusia ia fali 4 avionë të vjetër “MiG 29” Serbisë

Serbia do të bëhet edhe me katër avionë “MiG 29”.

Kësaj radhe është Bjellorusia ajo që Serbisë ia ka dhuruar këta avionë, të cilët, siç njoftojnë medie serbe, do të rimontohen e modernizohen sipas modelit të 6 avionëve të tillë të marrë nga Rusia, transmeton Koha.net.

Lajmin për politika të Beogradit e ka bërë të ditur ministri serb i Mbrojtjes Aleksandar Vulin.

Ai ka theksuar se avionët janë donacion pa marrëveshjes së kryetari të Serbisë Aleksandar Vuçiq dhe atij të Ukrainës Aleksandar Lukashenko.

Vulin ka thënë se brenda një viti Serbia do ta ketë eskadrilën e modernizuar të avionë “MiG-29”, dhe se do të arrijnë edhe helikopterët “H-145M”.